INFO DANSARE

DANSARE & VÅRDNADSHAVARE

 • Specifik terminsplan för varje dansare och grupp finner ni i Sportadmins medlemsapp. Den laddar ni ner via app-store och Googleplay-butik i telefonen den mailadress som är registrerad hos oss är den som du loggar in med. I appen finner ni även kontaktuppgifter till er danslärare.

DANSTRIVSEL

 • Vänlighet och respekt
  Genom att visa hänsyn och respektera andra och deras olikheter, kan vi motverka all form av mobbning och rasism.
   Vi viskar inte
   Vi knuffas inte
  Alla dansar med alla, står bredvid alla och kan hålla alla i handen.
  Vi är en bra och uppmuntrande kompis!
  För att uppnå koncentration och arbetsro, lyssna på din danslärare och andra dansare samt vänta på din tur. Ta tillfället att se de andra som dansar och förbereda dig. Vi är alla här för att dansa och även utvecklas inom dansen.
  Det är viktigt att komma i tid till danslektionerna, inte bara för din egen skull utan också för att respektera alla andra som vill komma igång och dansa.

 • Trygg och trevlig miljö
  Passa på att gå på toaletten innan lektionen startar.
  Vänta in läraren innan du går in i danssalen.
  Du och dina danskompisar är här för att lära sig dansa och vi vill undvika olika störningsmoment. Därför får varken målsman eller kompisar närvara på lektionen - istället får de en överraskning vid kommande uppträdanden!
  För att tillgodose undervisningen var vänlig följ klädkoden för respektive dansstil.
  Det är viktigt att vara rädd om varandra men även om inredningen i lokalerna - rör ej speglarna eller ljudanläggningen och häng inte i stängerna.
  Inget ljud på mobiltelefoner under lektionstid (väntar du något viktigt samtal eller dylikt, säg det till din lärare innan klassen).

DANSKLÄDER
 • Som huvudregel gäller att man har kläder som man kan röra sig obehindrat i. Mjuka byxor och linne eller t-shirt och barfota fungerar. I klassisk balett rekommenderar vi att du har åtsittande kläder, som t ex dansdräkt och trikåer eller leggings och linne samt mjuka balettskor. På streetlektionerna tar du med sneakers som inte färgar av sig på golvet och som du inte använder utomhus i vanliga fall. Olika lärare kan ha olika önskemål om kläder på lektionen. Hör med din lärare om du är osäker på klädsel.
 • I samband med föreställningar säljer vi bl.a. hoodtröjor, t-shirts, vattenflaskor och tygpåsar med föreningens tryck på och det finns även ett urval i korridoren utanför danssalarna till försäljning. Vi tar endast emot betalning via swish. Alla våra dansare erhåller även 10 % rabatt på danskläder och dansskor på utvalda dansbutiker, se de aktuella erbjudanden på denna sida och rull längst ned.

VÅRFÖRESTÄLLNING & DANS I NOVEMBERMÖRKRET

 • Dansaren måste närvara vid alla scen- och genrep för att får vara med på föreställningen. Om det finns särskilda skäl ska förälder/dansare meddela detta i god tid innan till respektive lärare, och därefter får varje danslärare göra sin bedömning om dansaren kan vara med eller inte.

 • Vi vill att alla ska vara välkomna i föreningen och därför ber vi er som vistas utanför och i danssalarna, samt på föreställningar att inte bära stora mängder parfym eller kläder som varit i kontakt med pälsdjur. Ta det även varsamt med hårspray, och applicera det utomhus.

 • Vi måste följa brandföreskrift, vilket innebär att all publik som går in i salongen för att se  föreställningen behöver biljett, även medverkande dansare som vill sitta i publiken. Ingång sker vid insläpp inför första akt samt i insläppet efter pausen inför andra akt. Av respekt för publik och dansare är det ej tillåtet att gå in och ut i salongen medan föreställningen pågår. Numrerade stolar. Alla dansare inbjuds att se samtliga genrep kostnadsfritt. Tänk på att om dansarna inte köper biljetter för att se föreställningen, utan istället tittar på genrepen får vi mer platser till anhöriga på föreställningarna.

 • Biljetter säljs via Skellefteå Turistcenter och Ticketmaster.se.