VARFÖR DANS?

  • Dans i grupp ger en upplevelse av social gemenskap och välbefinnande och motverkar depression.
  • Dans stärker vår empatiska förmåga, genom att fysiskt spegla varandra tränas vi att sätta oss in i andra människor tankar & känslor.
  • Dans främjar inlärning och har positiv effekt på kognitiva funktioner, såsom att minnas, förstå och tolka information.
  • Dans stimulerar hela kroppen, inklusive hjärnan till att vara aktiv.
  • Dans stärker kroppen, förbättrar balansen, reducerar stelhet och förebygger fallrisk.
  • Dans tränar koordination, grov- och finmotorik.
  • Dans uppmuntrar till rörelseglädje och fantasi.
  • Dans stimulerar hjärnan och bidrar till välmående, oavsett om själva utför den eller observerar den. Att uppleva dans genom åskådning är medryckande, kraftfullt och känsloladdat.
  • Dans har genom alla tider förenat människor.

DANS I SKOLA

Utifrån kunskap och erfarenhet hjälper  våra utbildade danslärare er gärna med att formulera ett projekt kopplat till kurs- och läroplaner. Det kan vara allt ifrån att möta danskonsten, dansundervisning , dans som lärandeverktyg till andra ämnen eller teman, handledning av projekt och föreställningar eller för att arbeta stärkande med gruppen. Dansen i skolan passar utmärkt till ämnesintegrering, dansmatte har slagit igenom stort i Sverige och dans med fokus på språkutveckling är ytterligare ett koncept som visat sig nå goda resultat. Dans i kombination med ex. engelska eller historia är nya spännande tänkbara kombinationer. Det är bara fantasin som sätter gränser, behöver ni finansiellt stöd kan ni söka medel via Kulturrådets Skapande Skola pott.
 Oavsett idé, varmt välkomna att kontakta oss!

DANSSAGA

I danssagan får barnen möta både litteratur och dans. Utifrån bilderböckernas värld inspirerar vi till dans, improvisation, känslor, ord och fantasi. Här bearbetar vi det talade ordet i kroppen, vilket ger en djupare förståelse för sagan och språket. Danssaga sker i grupp och kan både passa förskola, skolklasser och offentliga arrangemang. Dansen kan genomföras på bibliotek, uppehållsrum, gymnastiksalar eller liknande.

SITTDANS / DANS FÖR SENIORER

I sittdansen får du både stärka kroppen, öka cirkulationen och få en upplevelse för sinnet. Dansen hjälper till att förbättra balansen, reducera stelhet i kroppen och förebygga fallrisker. På sittdansen fokuserar vi på följsamma rörelser till rofylld och härlig musik. Alla kan delta utifrån sin förmåga och dansen sker i grupp. Vi är mobila och kan komma till er verksamhet. Vi har även danslärare som är utbildade i Dans för Parkinson som är en forskningsbaserad metod utvecklad för att bromsa och förebygga symptom vid Parkinsons sjukdom.

FRAMTRÄDANDE & EVENT

Under dansåret brukar vi förutom våra årliga stora föreställningar även medverka på andra uppvisningar och arrangemang. Vi har ambitionen att sprida glädje, beröra och ge stämning med dans för så många som möjligt.  Hör av er till oss om ni vill ha dans på ert evenemang så återkommer vi med ett prisförslag.

”Stort tack. Detta måste bli ett stående inslag på vår personalfest! Magiskt och mäktigt.
(Festdeltagare)

”Ert deltagande gav en ny dimension till denna konferens”
(Arrangör)

DANS SOM FRISKVÅRD

MI en tid då vi blir allt mer stillasittande och sjukskrivningarna ökar är det viktigt att arbeta förebyggande även på jobbet och dans har enormt många hälsofördelar. Hos oss finns möjlighet att skräddarsy en lösning för just er arbetsgrupp. Vi har danslärare med kompetens inom många olika dansstilar och yoga. Hos oss på Mullberget finns danssalar och omklädningsrum att tillgå, det är även möjligt att vi kommer ut till er arbetsplats om ni har en yta eller om ni vill att vi håller ett pass som går att utföra på liten yta/sittandes. Dansläraren kan samtidigt tipsa om bra stretch- och cirkulationsövningar som går att utföra vid skrivbordet. Hör av er till oss så vi kan hitta en lösning som passar er och komma med ett prisförslag.

FIRA MED DANS

Ska ni fira någon som gifter sig, fyller år eller av annan ledning vill fira med dans, då håller vi dansklasser för ert gäng. Ni själva kommer överens om typ av dansgenre och upplägg tillsammans med vår danslärare. Vi tillhandahåller danssal och vid önskemål kan ni också få nyttja kostym ur vårt kostymförråd. Kostnad för klasserna är 60 min = 1500 kr, 75 min 1750 kr och 90 minuter 2000 kr och ni kan swisha på plats.

DANS I SAMBAND MED KONFERENS/KICK-OFF/TEAMBUILDING

Prova något nytt och kreativt med såväl fysiska utmaningar som problemlösning,  det blir många skratt och något som ni garanterat inte gjort förut! Deltagarna instrueras/handleds av professionell danslärare. Med enkla rörelser till musik, som deltagarna också själva får vara med att skapa, utmanas alla på ett roligt och annorlunda sätt. Förutom instruerade dansrörelser ligger fokus även på medskapande, vilket gör att deltagarna själva kan sätta sin egen ribba och förvånas över sina förmågor. Aktiviteten kan anpassas till de flesta olika förutsättningar, sammanhang och önskemål, så länge viss tom golvyta kan frigöras. Gruppstorlek beror främst på vilken yta som finns att tillgå, varje person bör kunna stå med utsträckta armar. Inga dansförkunskaper eller ombyte krävs.

HYRA KOSTYM

Är du ute efter kostym till framträdande eller som privatperson går det bra att hyra kostym från vårt kostymförråd. Kläderna hyrs i en vecka, vid försening debiteras 20 kronor för varje vecka man är sen. Kläderna ska vara tillbaka hela, rena och i tid. Vid förstörda kläder debiteras en kostnad för material, lagning eller tvätt.

Priser:
50:-/ Plagg
20:- / Accessoar
100:- / Finare kostym (flamencokjolar,djurdräkter och övrig speciell kostym)