DANSSPETS & DANSVÄXTHUSET


FÖR DIG SOM VILL SATSA PÅ DANS

Vi på Skellefteå Dans och Balett tycker att det är både självklart och viktigt att det finns möjlighet att satsa på dans, likaväl som man kan satsa på andra sporter och aktiviteter. Dansspets och Dansväxthuset är våra fördjupningsgrupper som vänder sig till dig som är extra intresserad av dans, till dig som har en stor portion dansglädje och ambition. Här ges möjlighet att stimuleras, utmanas, stärka sin dansteknik, sitt uttryck och sin konstnärlighet samt utveckla sin scenvana i en härlig gemenskap. Unikt med att ingå i våra fördjupningsgrupper är att du sammansvetsar dig med andra som också älskar att dansa och tillsammans  tränar ni flera gånger i veckan, tar del av dansupplevelser och skapar minnen.

Syftet med våra fördjupningsgrupper är att arbeta  framåt. Det finns även möjlighet för de som känner att de inte är redo för nästa steg att stanna kvar i sin fördjupningsgrupp för att fortsätta jobba med sin dansutveckling och prova igen nästa år, därav överlappande åldersspann. Vi ser vår fläta av Dansspets & Dansväxhuset som en ständig rörelse där vi skapar möjligheterna och du tar chansen att utvecklas och inspireras tillsammans med dina dansvänner.

Från dansare i fördjupningsgrupp kräver vi närvaro och engagemang.
I utbyte får du:
- tre dansklasser i veckan som ger en stark grund för ditt dansande (med möjlighet till fler)
- du får träna och utvecklas i en miljö och gemenskap där alla har ett starkt engagemang för dans
- fri entré till ett flertal professionella dansföreställningar, dansupplevelser och dansutflykter
- kostnadsfria workshops och inspirerande möten med professionella dansutövare
- medverka på ett flertal uppvisningar och föreställningar
- en reducerad terminsavgift

Specificera i kommentaren vilken av fördjupningsgrupperna er anmälan avser
Vid funderingar angående våra fördjupningsgrupper kontakta Konstnärlig ledare, kajza@dansochbalett.se

DANSSPETS 1
Från året du fyller 10-13 år

DANSSPETS 1 är en dansgrupp som tränar tre gånger i veckan, jazzdans, balett och modern nutida dans. Vill du satsa på dansen, få tillfälle att träna och framträda mer är Dansspets något för dig. Vi söker dig som har motivation och dansglädje. Du ingår i en grupp som utöver träningen, till stor del blir ansiktet utåt för föreningen eftersom det blir fler uppvisningar. Efter DANSSPETS 1 fortsätter man vidare till DANSSPETS 2, där får du fortsatt dansträning och fördjupning.

Intressedag Dansspets 1 Hösten 2023 Planeras 16 - 17 Augusti
Du gör en anmälan via vår hemsida oavsett om du idag dansar i DSP1 eller om du är ny.
För att få en plats i gruppen behöver du anmäla dig och medverka på intressedagarna.
Då vi har begränsat antal platser och om intresset överskrider platserna går vi helt enkelt i den ordning anmälningar kommer in. Under intressedagarna hålls prova på dansklass, inspirationsmöten och roliga aktiviteter. Det ges också tid för frågor och samtal med dansare och vårdnadshavare. Alla oavsett anmälningsordning kommer på intressedagen, för att ni ska kunna skapa er en uppfattning, ställa frågor och för att lära känna varandra som grupp. Efter intressedagarna har du möjligheten att tacka nej och vi förbehåller oss rätten att ge en rekommendation baserat på engagemang, motivation och fokus. Är det då så att du har fått en köplats till DSP1 och närvarat på intressedagarna kan du få en plats i gruppen förutsatt att någon  annan tackar nej.
Vi garanterar inga platser innan intressehelgen.

Avgift: 3000 kr/termin
Medlemsavgift: 100 kr/ termin

DANSSPETS 2
Från året du fyller 13-15 år

DANSSPETS 2 är en dansgrupp som tränar tre gånger i veckan, jazzdans, balett och modern nutida dans. Vill du satsa på dansen, få tillfälle att träna och framträda mer är Dansspets något för dig. Du ingår i en grupp som utöver träningen, till stor del blir ansiktet utåt för föreningen eftersom det blir fler uppvisningar.
Efter DANSSPETS 2 kan du söka dig vidare till DANSVÄXTHUSET. Dansar du inte vidare i DANSVÄXTHSET slussas du vidare i dialog med oss i första hand till våra "ung" och "fortsättningsgrupper" eller beroende på ålder stannar ett år till i Dansspetsgruppen.

Intressedag Dansspets 2 Hösten 2023 Planeras 16-17 Augusti
Du gör en anmälan via vår hemsida oavsett om du idag dansar i DSP1 eller DSP2 eller om du är ny i sammanhanget. För att få en plats i gruppen behöver du anmäla dig och medverka på intressedagarna. Har man åldern inne och känner sig redo i sin utveckling söker man sig vidare från DSP1 till DSP2. Visar det sig efter intressedagarna att du fortsätter dansa i DSP1 ett år till så gäller din anmälan från det datumet du anmälde dig till DSP2. Då vi har begränsat antal platser och om intresset överskrider platserna går vi helt enkelt i den ordning anmälningar kommer in. Under intressedagarna hålls prova på dansklass, inspirationsmöten och roliga aktiviteter. Det ges också tid för frågor och samtal. Alla oavsett anmälningsordning kommer på intressedagarna för att ni ska kunna skapa er en uppfattning, ställa frågor och för att vi alla ska lära känna varandra. Efter intressedagarna har du möjligheten att tacka nej och vi förbehåller oss rätten att ge en rekommendation baserat på engagemang, motivation och fokus. Är det så att du har fått en köplats till DSP2 och närvarat på intressedagen kan du få en plats i gruppen om någon inte ska ha sin plats. Vi garanterar inga platser innan intressedagarna.

Avgift: 3000 kr/termin
Medlemsavgift: 100 kr/ termin

Ungdomskompaniet

DANSVÄXTHUSET

Från året du fyller 15 år

DANSVÄXTHUSET är en satsning för unga och unga vuxna från 15 år och uppåt som vill fördjupa sig inom dansen som konstform,  nosa på ett första steg till en dansprofession och förbereda sig för vidare dansstudier. Du får tre träningstillfällen i veckan, en i Balett och två i Modern nutida dans, utöver det har du möjlighet till fler klasser i jazzdans, streetdance, balett och break. Förutom den kontinuerliga veckoträningen, får du möta professionella dansare och koreografer i workshops och i föreställningsarbete. 
I projekt och föreställningsarbete får du utveckla din förmåga att arbeta i konstnärliga processer samt stärka din scenvana och bredda dina erfarenheter. 

Axplock av möten med danskonstnärer och koreografer för Dansväxthuset:
Amanda Billberg (Västerås)
Emelie Boman (Umeå)
Fabrice Lambert (Frankrike)
Clara Sjölin (Tyskland)
Jarkko Mandelin (Finland)
Marit Shirin Carolasdotter (Sapmi)
Mikael Strid (Stockholm)
Sanna Lundström (Tyskland)

AUDITION HÖSTEN 2022
Planeras Tisdag 15 Augusti
Dansintensiv uppstart planeras under perioden 17.8 - 27.8

Audition hålls inför varje dansläsår. För att söka till Dansväxthuset anmäler du dig via vår hemsida. Du blir sedan kallad till audition där du medverkar på en dansklass med teknikövningar, improvisation och fraser. Urvalet grundas på engagemang, danserfarenhet, dansteknik, personligt uttryck och konstnärlig förmåga. Vi håller en information och det finns möjlighet att ställa frågor.  Om du får en plats i Dansväxthuset startar terminen med en dansintensiv-uppstart där ni möter yrkesverksamma dansare och koreografer. Alla som söker till Dansväxthuset får generellt sett inte en plats, notera därför även i anmälan vilka dansstilar du önskar dansa om du inte får en plats i DVH. 

Avgift: 3000 kr/termin
Medlemsavgift: 100 kr/ termin