DANSSPETS & DANSVÄXTHUSET


FÖR DIG SOM VILL SATSA PÅ DANS

Vi på Skellefteå Dans och Balett tycker att det är både självklart och viktigt att det finns möjlighet att satsa på dans, likaväl som man kan satsa på andra sporter och aktiviteter. Dansspets  & Ungdomskompaniet Dansväxthuset är våra fördjupningsgrupper som vänder sig till dig som är extra intresserad av dans, till dig som har en stor portion dansglädje och ambition. Här ges möjlighet att stimuleras, utmanas, stärka sin dansteknik, sitt uttryck och sin konstnärlighet samt utveckla sin scenvana i en härlig gemenskap. 

Syftet med våra fördjupningsgrupper är att arbeta  framåt. Det finns även möjlighet för de som känner att de inte är redo för nästa steg att stanna kvar i sin fördjupningsgrupp för att fortsätta jobba med sin dansutveckling och prova igen nästa år, därav överlappande åldersspann i Dansspets. Vi ser vår fläta av Dansspets & Dansväxthuset som en ständig rörelse där vi skapar möjligheterna och du tar chansen att utvecklas och inspireras tillsammans med dina dansvänner. 

Från dansare i fördjupningsgrupp kräver vi närvaro och engagemang.
I utbyte får du:
- tre dansklasser i veckan som ger en stark grund för ditt dansande (med möjlighet till fler)
- du får träna och utvecklas i en miljö och gemenskap där alla har ett starkt engagemang för dans
- fri entré till ett flertal professionella dansföreställningar, dansupplevelser och dansutflykter
- kostnadsfria workshops och inspirerande möten med professionella dansutövare
- medverka på ett flertal uppvisningar och föreställningar
- en reducerad terminsavgift

Specificera i kommentaren vilken av fördjupningsgrupperna er anmälan avser
Vid funderingar angående våra fördjupningsgrupper kontakta Konstnärlig ledare, kajza@dansochbalett.se

DANSSPETS 1
Från året du fyller 11-13 år

DANSSPETS 1 är en dansgrupp som tränar tre gånger i veckan, jazzdans, balett och modern nutida dans. Vill du satsa på dansen, få tillfälle att träna och framträda mer är Dansspets något för dig. Vi söker dig som har motivation och dansglädje. Du ingår i en grupp som utöver träningen, till stor del blir ansiktet utåt för föreningen eftersom det blir fler uppvisningar. Efter DANSSPETS 1 fortsätter man vidare till DANSSPETS 2, där får du fortsatt dansträning och fördjupning.

Intressedag Dansspets 1 Hösten 2024
Planeras Fredag 16 Augusti
(För födda 2013, 2012, 2011)
* nya dansare i Dansspets födda 2012, 2011 kommer i första hand placeras i Dansspets1

Du gör en anmälan via vår hemsida oavsett om du idag dansar i DSP1 eller om du är ny.
För att få en plats i gruppen behöver du anmäla dig och medverka på intressedagarna.
Då vi har begränsat antal platser och om intresset överskrider platserna går vi helt enkelt i den ordning anmälningar kommer in. Under intressedagarna hålls prova på dansklass, inspirationsmöten och aktiviteter. Det ges också tid för frågor och samtal med dansare och vårdnadshavare. Alla oavsett anmälningsordning kommer på intressedagen, för att ni ska kunna skapa er en uppfattning, ställa frågor och för att lära känna varandra som grupp. Efter intressedagarna har du möjligheten att tacka nej och vi förbehåller oss rätten att ge en rekommendation baserat på engagemang, motivation och fokus. Är det då så att du har fått en köplats till DSP1 och närvarat på intressedagarna kan du få en plats i gruppen förutsatt att någon  annan tackar nej. Vi garanterar inga platser innan intressehelgen. Får du inte en plats i Dansspets pga att gruppen är full eller att du inte har åldern inne ännu uppmanar vi dig att utveckla ditt dansande med att dansa 2 - 3 gånger i veckan i stilarna jazz, modern nutida och balett i våra fristående grupper för att bygga en stark grund.

Avgift: 3000 kr/termin
Medlemsavgift: 100 kr/ termin

DANSSPETS 2
Från året du fyller 12-14 år

DANSSPETS 2 är en dansgrupp som tränar tre gånger i veckan, jazzdans, balett och modern nutida dans. Vill du satsa på dansen, få tillfälle att träna och framträda mer är Dansspets något för dig. Du ingår i en grupp som utöver träningen, till stor del blir ansiktet utåt för föreningen eftersom det blir fler uppvisningar. Efter DANSSPETS 2 kan du söka dig vidare till DANSVÄXTHUSET. Dansar du inte vidare i DANSVÄXTHSET slussas du vidare i med dina dansvänner i samma ålder till våra fortsättningsgrupper i jazz,  modern nutida och balett.

FULL GRUPP 2024/2025 (INGEN ANMÄLAN ÖPPEN)
Intressedag Dansspets 2 Hösten 2024
Planeras Fredag 16 Augusti
(För födda 2012, 2011, 2010)
* nya dansare i Dansspets födda 2012, 2011 kommer  i första hand placeras i Dansspets1

Du gör en anmälan via vår hemsida oavsett om du idag dansar i DSP1 eller DSP2 eller om du är ny i sammanhanget. För att få en plats i gruppen behöver du anmäla dig och medverka på intressedagarna. Då vi har begränsat antal platser och om intresset överskrider platserna går vi helt enkelt i den ordning anmälningar kommer in. Under intressedagarna hålls prova på dansklass, inspirationsmöten och aktiviteter. Det ges också tid för frågor och samtal. Alla oavsett anmälningsordning kommer på intressedagarna för att ni ska kunna skapa er en uppfattning, ställa frågor och för att vi alla ska lära känna varandra. Efter intressedagarna har du möjligheten att tacka nej och vi förbehåller oss rätten att ge en rekommendation baserat på engagemang, motivation och fokus. Är det så att du har fått en köplats till DSP2 och närvarat på intressedagen kan du få en plats i gruppen om någon inte ska ha sin plats. Vi garanterar inga platser innan intressedagarna. Får du inte en plats i Dansspets pga att gruppen är full eller att du inte har åldern inne ännu uppmanar vi dig att utveckla ditt dansande med att dansa 2 - 3 gånger i veckan i stilarna jazz, modern nutida och balett i våra fristående grupper för att bygga en stark grund.

Avgift: 3000 kr/termin
Medlemsavgift: 100 kr/ termin

Ungdomskompaniet

DANSVÄXTHUSET

Från året du fyller 15 år

DANSVÄXTHUSET är en satsning för unga och unga vuxna från 15 år och uppåt som vill fördjupa sig inom dans som konstform,  nosa på ett första steg till en dansprofession och förbereda sig för vidare dansstudier. I Dansväxthuset ingår tre träningstillfällen i veckan, en i Balett och två i Modern nutida dans, utöver det har du möjlighet att välja till fler klasser i Jazzdans, Streetdance, Tåspetsteknik och Break. Förutom den kontinuerliga veckoträningen, möter du professionella dansare och koreografer i workshops och i föreställningsarbete. I projekt och skapandeprocesser får du utveckla din förmåga att arbeta i konstnärliga processer samt stärka din scenvana och bredda dina erfarenheter. Kompaniet riktar sig till dig som har hungern och nyfikenheten att jobba hårt och lägga ned tid för dansen. Du behöver vara beredd att ta ledigt från skola/jobb några dagar per termin.  

Axplock av möten med danskonstnärer och koreografer för Dansväxthuset:
Amanda Billberg (Sverige
Emelie Boman (Sverige)
Fabrice Lambert (Frankrike)
Clara Sjölin (Tyskland)
Jarkko Mandelin (Finland)
Julia Ehrstrand (Sverige / USA)
Marit Shirin Carolasdotter (Sapmi)
Mikael Strid (Sverige)
Sanna Lundström (Tyskland)

AUDITION HÖSTEN 2024
Planeras Onsdag 14 Augusti
Dansintensiv uppstart planeras helger & kvällar under perioden 17.8 - 27.8

Audition hålls inför varje dansläsår. För att söka till Dansväxthuset anmäler du dig via vår hemsida. Du blir sedan kallad till audition där du medverkar på en dansklass med teknikövningar, improvisationer och fraser. Urvalet grundas på dansteknik, personligt uttryck och konstnärlig förmåga. Vi grundar även uttagningen utifrån din motivation, ambition och eventuella skadebilder.  Om du får en plats i Dansväxthuset startar terminen med en dansintensiv-uppstart.  Alla som söker till Dansväxthuset får generellt sett inte en plats, notera därför även i anmälan vilka dansstilar du önskar dansa om du inte får en plats i Dansväxthuset.  För att söka Dansväxthuset behöver du inte ha gått Dansspets utan kan också ha dansat/tränat på annat sätt.

Avgift: 3000 kr/termin
Medlemsavgift: 100 kr/ termin