DANSSPETS & DANSVÄXTHUSET


FÖR DIG SOM VILL SATSA PÅ DANS

Vi på Skellefteå Dans och Balett tycker att det är både självklart och viktigt att det finns möjlighet att satsa på dans, likaväl som man kan satsa på andra sporter och aktiviteter. Dansspets och Dansväxthuset är våra fördjupningsgrupper och vänder sig till dig som är extra intresserad av dans, har en stor portion dansglädje och som vill lägga ned tid på dansen mer än bara en träning i veckan.  Här ges möjlighet att stimuleras, utmanas, stärkas i sin teknik och konstnärlighet samt utveckla sin scenvana i en härlig gemenskap.

Syftet med våra fördjupningsgrupper är att du vill fortsätta jobba framåt och vidare mot nästa steg. Det finns även möjlighet för de som känner att de inte är redo för nästa steg att stanna kvar i sin nuvarande grupp för att fortsätta jobba framåt och prova igen nästa år, därav överlappande åldersspann på våra fördjupningsgrupper. Vi ser det som en ständig rörelse där du tar chansen att jobba och utvecklas vidare.

Från dansare i fördjupningsgrupp kräver vi närvaro och engagemang.
I utbyte får du:
- en reducerad terminsavgift
- tre dansklasser i veckan som ger en stark grund för ditt dansande (med möjlighet till fler)
- du får träna och utvecklas i en miljö och gemenskap där alla har ett engagerat driv
- fri entré till ett flertal professionella dansföreställningar
- kostnadsfria workshops och möten med professionella dansutövare och inspiratörer
- medverka på ett flertal uppvisningar och föreställningar

DANSSPETS 1

Från året du fyller 10 - 13 år

DANSSPETS 1 är en dansgrupp som tränar tre gånger i veckan, jazzdans, balett och modern nutida dans. Vill du satsa på dansen, få tillfälle att träna och framträda mer är Dansspets något för dig. Vi söker dig som har motivation och dansglädje. Du ingår i en grupp som utöver träningen, till stor del blir ansiktet utåt för föreningen eftersom det blir fler uppvisningar. Efter DANSSPETS 1 fortsätter man vidare till DANSSPETS 2, där får du fortsatt dansträning och fördjupning.

Intressehelg Hösten 2020 15.8 - 16.8
Anmäl i god tid och obligatoriskt närvaro på intressehelg.

Du gör en anmälan via vår hemsida oavsett om du idag dansar i DSP1 eller om du är ny.
För att få en plats i gruppen behöver du anmäla dig och medverka på intressehelgen.
Då vi har begränsat med platser och om intresset överskrider platserna går vi helt enkelt i den ordning anmälningar kommer in. Under intressehelgen medverkar ni och bjuds där på bland annat dansklass, danskomplementär-träning, föreläsning och det ges tid för frågor och funderingar för dansare och vårdnadshavare.
Alla oavsett anmälningsordning kommer på intressedagen för att ni ska kunna skapa er en uppfattning, ställa frågor och för att vi alla ska lära känna varandra. Efter intressehelgen har du möjligheten att tacka nej och vi förbehåller oss rätten att ge en rekommendation baserat på engagemang, motivation och fokus. Är det då så att du har fått en köplats till DSP1 och närvarat på intressedagen kan du få en plats i gruppen om någon inte ska ha sin plats.
Vi garanterar inga platser innan intressehelgen.

Avgift: 3000 kr/termin


DANSSPETS 2

Från året du fyller 13 - 16 år

DANSSPETS 2 är en dansgrupp som tränar tre gånger i veckan, jazzdans, balett och modern nutida dans. Vill du satsa på dansen, få tillfälle att träna och framträda mer är Dansspets något för dig. Du ingår i en grupp som utöver träningen, till stor del blir ansiktet utåt för föreningen eftersom det blir fler uppvisningar.
Efter DANSSPETS 2 söker du dig vidare till DANSVÄXTHUSET där du får fortsatt dansträning och fördjupning. Dansar du inte vidare i DANSVÄXTHSET slussas du vidare till våra fortsättings- och avanceradegrupper.

Intressehelg Hösten 2020 15.8 - 16.8
Anmäl i god tid och obligatoriskt närvaro på intressehelg.
Du gör en anmälan via vår hemsida oavsett om du idag dansar i DSP1 eller DSP2 eller om du är ny i sammanhanget. För att få en plats i gruppen behöver du anmäla dig och medverka på intressehelgen. Har man åldern inne och känner sig redo i sin utveckling söker man sig vidare från DSP1 till DSP2.
Visar det sig efter intressehelgen att du fortsätter dansa i DSP1 ett år till så gäller din anmälan från det datumet du anmälde dig till DSP2. Då vi har begränsat med platser och om intresset överskrider platserna går vi helt enkelt i den ordning anmälningar kommer in. Under intressehelgen medverkar ni och bjuds på bland annat dansklasser, danskomplementär-träning, möter föreläsare, inspireras och det ges tid för frågor och funderingar för dansare och vårdnadshavare. Alla oavsett anmälningsordning kommer på intressedagen för att ni ska kunna skapa er en uppfattning, ställa frågor och för att vi alla ska lära känna varandra. Efter intressehelgen har du möjligheten att tacka nej och vi förbehåller oss rätten att ge en rekommendation baserat på engagemang, motivation och fokus. Är det så att du har fått en köplats till DSP2 och närvarat på intressedagen kan du få en plats i gruppen om någon inte ska ha sin plats. Vi garanterar inga platser innan intressehelgen

Avgift: 3000 kr/termin


DANSVÄXTHUSET

Från 15 år och uppåt

DANSVÄXTHUSET är en satsning för ungdomar och vuxna från 15 år och uppåt som vill fördjupa sig inom dansen som konstform. Du får tre träningstillfällen i veckan, Balett, Modern nutida dans samt ett fritt val där du väljer mellan Jazzdans, Modern nutida dans, Balett eller Streetdance. Vill man dansa fler än tre gånger i veckan har man möjlighet att välja till fler klasser och anmäler sig då till respektive kurs via vår hemsida. Förutom den kontinuerliga veckoträningen, där du arbetar med din teknik och uttryck, får du möta professionella dansare och koreografer i workshops och i föreställningsarbete. I föreställningsarbetet får du utveckla din förmåga att arbeta i konstnärliga processer samt stärka din scenvana, en förberedelse och erfarenhet om hur livet som professionell dansare kan vara. Audition hålls inför varje intagning. För att söka till Dansväxthuset anmäler du dig till audition genom att skicka in en anmälan via hemsidan. Du blir sedan kallad till audition och där kommer du få medverka på en dansklass med teknikövningar, improvisation och fraser. Du får även information och det finns möjlighet att ställa frågor. Vi grundar sedan urvalet på engagemang, danserfarenhet, dansteknik, personligt uttryck och konstnärlig förmåga.

Axplock av  danskonstnärer och koreografer Dansväxthuset har mött:
Amanda Billberg (Västerås)
Emelie Boman (Umeå)
Fabrice Lambert (Frankrike)
Clara Sjölin (Tyskland)
Jarkko Mandelin (Finland)
Sanna Lundströn (Tyskland)


AUDITION HÖSTEN 2020
Onsdag 12 Augusti
Dansintensiv 15.8 - 20.8

Om du får en plats i DVH skriver vi kontrakt för hela läsåret och terminen startar med en dansintensivuppstart där ni möter yrkesverksamma dansare och koreografer.
Går du i DSP2 i dagsläget och inte får en plats i DVH och vill fortsätta jobba vidare i DSP2 gäller din anmälan från det datumet du sökte till DVH. Annars anmäler du dig till våra fristående kurser

Avgift: 3000 kr/termin
Vid funderingar angående våra fördjupningsgrupper kontakta:  kajza@dansochbalett.se