CAROLA NILSSON SELIN

BARNDANS / BALETT
carola.nilsson.dans@gmail.com
070 648 60 08

OM

Carola är en dansare  sprungen från Bolidens Barnbalett som sedan utbildade sig på Danshögskolan i Stockholm. Hon har arbetat med dansundervisning på bl.a. på Kungliga svenska balettskolan, Kulturama samt även  på kulturskolor och grundskolor. På bland annat Confidencen, Ulriksdals slottsteater har hon medverkat och skapat föreställningar och arbetat som koreograf under många år för bl.a. amatörteatern RoJ i Haninge. På senare år har hon även utbildat blivande danspedagoger/ lärare på Musikhögskolan i Piteå, Stockholms Konstnärliga högskola och Karlstads universitet. Nu är Carola är tillbaka i Skellefteå efter drygt 30år i Stockholm. 

DANS

Jag älskar att undervisa och koreografera! 

Dans för mig är ett språk där eleverna kan sin hitta kreativitet, ett sätt att utforska sig själv och omgivningen. Att som danspedagog hjälpa en danselev att hitta sitt dynamiska uttryck, stil och självsäkerhet är några av mina mål i danssalen.  

Vill dela med mig av dansglädje, ge eleverna en stark dansteknik och en kroppslig och musikalisk medvetenhet som de kan använda i sceniska sammanhang. 

Med de yngsta dansarna är fantasin, lusten och utforskandet av rörelser till olika slags musik viktigast men även här jag leder jag dem in till olika danstekniker beroende på vilket dansämne jag undervisar i.