Koreografitävling för unga

 Är du nyfiken på att skapa dans och få möjligheten att träffa andra likasinnade?  Skapa Dans vill uppmuntra alla unga att vara kreativa och skapa utifrån sina egna danskunskaper, oavsett dansstil. Skapa Dans är mötesplatsen för dig som är nyfiken på att koreografera, själv eller tillsammans med andra, och det ni tävlar med är er koreografi. Koreografitävlingen Skapa Dans anordnas för att uppmuntra unga 14–22 år till eget skapande i dans och visa på koreografisk kreativitet, kunnande och kompetens hos de som sysslar med dans i olika stilar och på olika nivåer.
Om du är medlem (dansar) på Dans & Balett så kan vi hjälpa till att tillhandahålla danssal för eget skapande. Kontakta då kajza@dansochbalett.se

Lördag 15 oktober
Norrlandspoeran, Umeå


Vinnaren går till Riksfinal i Stockholm

Skapa Dans koreografitävling har flera steg varav regiontävlingen på Norrlandsoperan den är den första. Den vinnande koreografin går till Riksfinalen i Stockholm under v.44. Du får då en betald resa till finalhelgen i Stockholm/Riksteatern som förutom att delta i Riksfinalen innehåller workshops, föreställning och en massa spännande upplevelser.


Vill du vara med och tävla?

Koreografin ska göras av dig som är mellan 14-22 år.
Det får vara max 6 deltagare/koreografi.
Du ska vara skriven i eller ha anknytning till Västerbotten
Koreografin ska vara mellan 3-4,5 min
Alla kan vara med – oavsett bakgrund och dansstil!
Vill DU delta i Västerbottens tävling? Vad roligt!
Anmäl dig till danskonsulent Maria Jonsson maria.jonsson@norrlandsoperan.se