Koreografitävling för unga

Koreografitävlingen Skapa Dans anordnas för att uppmuntra unga 14–22 år till eget skapande i dans och visa på koreografisk kreativitet, kunnande och kompetens hos de som sysslar med dans i olika stilar och på olika nivåer. I år får man tävla om man detta år fyller 14 resp. 22 år, alltså ni som är födda 1999–2007. Om du är medlem (dansar) på Dans & Balett så kan vi hjälpa till med att tillhandahålla danssal för skapande. Kontakta då kajza@dansochbalett.se

Söndag 10 oktober
Norrlandspoeran, Umeå


Vinnaren går till Riksfinal i Stockholm den 6 november.

Skapa Dans koreografitävling har flera steg varav regiontävlingen på Norrlandsoperan den är den första. Dansarna i det bidrag som vinner regionfinalen kommer att få delta i Riksfinalen som i år är den 6 november på Riksteatern i Stockholm. Det vinnande bidraget får en betald resa till finalhelgen 4–7 november som förutom att delta i Riksfinalen innehåller workshops, föreställning och en massa spännande upplevelser. Resan till Stockholm görs tillsammans med danskonsulenten. Riksfinalen delas upp i två̊ ålderskategorier, 14–18 år och 19–22 år. Juryn utser 1: a pris och hedersomnämnande i respektive kategori.Vill du vara med och tävla?

För att tävla behöver du vara född 1999–2007 och vara bosatt, eller skriven, i Västerbotten. Du eller din grupp ska själva ha skapat koreografin. Bidraget kommer att bedömas av en professionell jury. Tävlingen har två 1:a priser. En för kategorin 14-18 år och en för tävlande 19-22 år.

OBS! Sista anmälningsdag är 25 september 2021