INTAG DANSSPETS 2022/2023

För mer dans på ett djupare plan

Älskar du att dansa och är mellan 10 - 13 år?

Dansspets är till för dig som har en stor portion dansglädje och vill fördjupa din dans. 
Just ni söker vi nya dansare specifikt till Dansspets 2. I dansspets ingår tre dansklasser i veckan i teknikerna balett, modern nutida och jazz. Utöver den kontinuerliga dansträningen görs ett flertal framträdanden, workshops och vi tar del av dansupplevelser så som föreställningar och resor.

Dansspets 1 Från året du fyller 10 - 13 år
Dansspets 2 Från året du fyller 13 - 16 år
Efter Dansspets 2 har du möjlighet att söka vidare till Dansväxthuset

Från dansare i fördjupningsgrupp kräver vi närvaro och engagemang. 
I utbyte får du:
-tre dansklasser i veckan som ger en stark grund för ditt dansande (med möjlighet till fler)
- du får träna och utvecklas i en miljö och gemenskap där alla har ett engagerat driv
- fri entré till ett flertal professionella dansföreställningar och dansupplevelser
- kostnadsfria workshops och möten med professionella dansutövare och inspiratörer
- medverka på ett flertal uppvisningar och föreställningar
- en reducerad terminsavgift

 För att få en plats i gruppen krävs närvaro på intressedagen.
Intressedag Dansspets 1 Onsdag 17.8
Intressedag Dansspets 2 Torsdag 18.8

På intressedagen får ni möjlighet att skapa er en uppfattning, ställa frågor och vi får bekanta oss med varandra. Efter intressedagen har du möjligheten att tacka nej och vi förbehåller oss rätten att ge en rekommendation baserat på engagemang, motivation och i skadeförebyggande syfte. Vi garanterar inga platser innan intressehelgen. 

Är du nyfiken? Välkommen med din anmälan och kom ihåg att uppge Dansspets i kommentaren i anmälan.

 
"Dansspets blev för mig en ögonöppnare för hur roligt dans kunde vara och vilken variation det fanns. Jag tyckte att det var helt fantastiskt att få dansa olika stilar, flera gånger i veckan och framförallt för duktiga lärare som ville utmana mig. Det kändes som att jag äntligen fick dansträna på riktigt. Dansspets var för mig en perfekt inkörsport i dansvärlden och allt som den har att erbjuda. Jag har insett att de möjligheter som vi fick med dansspets så som uppträdanden och möten med koreografer vidgade min syn på dans och gav mig en inblick i dansvärlden och dess möjligheter. Jag tycker att dansspets är en otrolig möjlighet för den som vill bli inbiten i dans och ta del av allt som den har att erbjuda."

Linnea Marklund
tidigare dansare i Dansspets

 
" Att gå dansspets medförde gemenskap, glädje, vänner och en massa skratt. Det var i dansspets jag hittade passionen för dansen och förstod hur mycket den betyder för mig. Det var här jag började hitta mitt sätt att dansa och röra mig, även att våga ta för mig i ett rum. Jag insåg att det finns oändligt med möjligheter och att om man vill kan man. Det är tack vare dansspets jag är där jag är idag och gör det jag fortfarande älskar, att dansa. Kortfattat, tiden i dansspets gav mig inte bara kärleken för dans utan även de finaste vännerna. "

Ebba Hedström
tidigare dansare i Dansspets