Frågor och svar


Vad har man på sig på danslektionen?

Som huvudregel gäller att man har kläder som man kan röra sig obehindrat i. Mjuka byxor och linne eller t-shirt och barfota fungerar. I klassisk balett ska du ha tajta kläder, som t ex dansdräkt och trikåer eller leggings och mjuka balettskor. På streetlektionerna tar du med sneakers som inte färgar av sig på golvet och som du inte använder utomhus. Olika lärare kan ha olika önskemål om kläder på lektionen. Hör med din lärare om du är osäker på klädsel.

Varför kommer jag inte in i sportadmins medlemsapp?

När du skickar in din anmälan via anmälningsformuläret är det den mailadressen som registreras i vårt system och är den du skapar en användare till för att logga in i appen. Det går även att uppdatera kontaktuppgifter och lämna fler mailadresser i appen. Appen behöver även uppdateras med jämna mellanrum för att fungera som den ska, detta gör du i din app-store eller Google play-butik. Vid kvarstående problem kan du testa att avinstallera och installera appen på nytt. Behöver du hjälp med något gällande Sportadmin-appen kontakta kansliet.

 

Varför behöver jag som medlem jobba ideellt?

Alla medlemmar behöver någon gång under året ställa upp med en ideell isats. Det gäller i första hand servering och garderobsarbete på teater- och dansföreställningar, men kan ibland även komma att innefatta andra uppdrag. Ni behöver bara skicka en person/familj och det räcker om ni ställer upp ca 1-2 gånger/år, så det är en liten insats i jämförelse med hos många andra föreningar. Det är brukar vara ett uppskattat tillfälle att träffa andra medlemmar i föreningen.
 

Får man prova på?

Ja, de första 2 tillfällena på terminen får nya medlemmar i föreningen/ nya på danskursen prova på kostnadsfritt. Innan det tredje tillfället behöver ni avanmäla er om ni inte ska ha er plats, för att inte behöva betala hela avgiften. Om du redan dansar i föreningen gäller ej detta, då betalar du för varje påbörjad termin.
 

Varför behöver jag betala för platsen om jag inte ska ha den?

Anledningen att vi debiterar sena avanmälningar är för att platsen annars hade kunnat gå till någon annan som är danssugen och för de administrativa arbetet som tillkommer. Har du avanmält dig genom mail till info@dansochbalett.se innan kursstart eller direkt efter dina prova på tillfällen så debiteras du ej.

Får man som förälder/anhörig/kompis titta på danslektionerna?

Nej, vi ber er att stanna utanför danssalen under lektionerna för största möjliga fokus. Undantag gäller vid första tillfället på terminen då anhöriga får följa med in vid behov för att barnet ska få en trygg start. Vi har sittplatser i korridoren utanför danssalarna där man kan sitta och vänta medan lektionen pågår. I slutet av varje termin kommer föräldrar, släkt och vänner kunna se vad vi arbetar med i form av en titt på i danssalen, uppvisning eller föreställning. Vi brukar även hålla Öppet hus veckor och Kompisveckor, då öppnar vi upp dörrarna till danssalarna.