AUDITION

DANSVÄXTHUSET

AUDITION UNGDOMSKOMPANIET
DANSVÄXTHUSET 2024/2025

Är du 15 år och uppåt, vill utvecklas som dansare samt fördjupa din konstnärliga förmåga?

Är du nyfiken, redo att jobba hårt och är öppen för nya möten i dansen?
Vi söker dig som har ambition och viljan att lägga ned tid och engagemang för dans.

Dansväxthuset är vårt ungdomskompani med nutida fokus, en satsning för dig som vill fördjupa dig inom dans som konstform. Med ett flertal dansklasser i veckan, samt möten med olika danskonstnärer och koreografer ges möjlighet till att utvecklas i en stimulerande miljö. Under veckorna tränar Dansväxthuset två klasser i modern nutida och en i balett, utöver det finns möjlighet att välja till kompletterande fria tillval i street, jazz , balett och break.

Anmäl dig till audition via vårt anmälningsformulär och uppge Dansväxthuset i kommentaren samt även de fria tillval av kurser du eventuellt önskar om du får en plats. Alla som söker Dansväxthuset kommer inte in, gör därför ytterligare en anmälan via anmälningsformuläret där du beskriver vilka kurser du önskar dansa om du inte får en plats i Dansväxthuset.

På audition medverkar du på en dansklass med teknikövningar, improvisation och fraser. Vi håller även information och det finns möjlighet att ställa frågor. När du kommer på plats innan audition, fyller du 
i ett personligt brev om din ambition med att söka Dansväxthuset, förbered dig själv genom att fundera på varför du väljer att söka till Dansväxthuset och vad ditt mål med att verka i Dansväxthuset är. Urvalet grundas sedan på engagemang, dansteknik, personligt uttryck och konstnärlig förmåga och mognad. Om du får en plats i Dansväxthuset startar terminen med en dansintensiv-uppstart där ni möter yrkesverksamma danskonstnärer med mål att arbeta fram ett dansperformance till Bea Szenfelds utställning på Skellefteå Konsthall.

AUDITION
Planeras Mån 12 Aug 2024
kl.18.30 - 20.30

Registrering & uppvärmning öppen från 17.30 
Mullbergets Stora danssal

DANSINTENSIV UPPSTART MED DANSVÄXTHUSET
Planeras mellan datumen 16.8 - 24.8

Anmälan audition Dansväxthuset:
1. Skicka in en anmälan märkt i kommentaren med "Audition Dansväxthuset" samt de eventuella fria tillval du också önskar dansa om du kommer in

2. Skicka ytterligare en till anmälan där du anger vad du vill dansa om du inte får en plats i Dansväxthuset "Om jag inte kommer in i DVH önskar jag följande stilar/kurser...."

Trailer från Dansväxhusets uppsättning MÄRG Våren 2024
Koreografi: Julia Ehrstrand & Kajza Rauhala tillsammans med dansarna