ALONE TOGETHER

Alone together
- en virtuell dansupplevelse som fascinerar

Det är inte första gången Dansnät Sverige har den stora äran att turnera Robin Jonssons unika scenkonst. Så sent som förra året fick publiken möta hans TV-spelsinspirerade dansverk i sällskap med den bedårande roboten Alex. Den här gången besöker han oss digitalt, genom ett par VR-glasögon, helt obegränsad av vår verklighet. Sinnen, rörelse och populärkultur är återkommande teman i Robins Jonssons verk. Han har under hela sin karriär intresserat sig för förhållandet mellan människa och maskin liksom den digitala utvecklingen och vad den kan tillföra scenkonstfältet. Stabilt, intuitivt och innovativt skapar Jonsson verk som både förundrar och fascinerar.

I Alone Together tar sig Robin Jonsson an Virtual Reality för att utveckla ett alldeles nytt live-format. Som publik kliver du in i ett tomt rum och får ett par VR-glasögon. Någon helt annanstans finns Robin och Alex. Virtuellt möts sedan era världar när ni kliver in i varandras universum. Alone Together är ett försök att överföra det som är essentiellt i scenkonsten – närvaro, intimitet och exklusivitet – till den digitala miljön. Online, med interaktiva verktyg och i realtid får publiken möjlighet att uppleva och medskapa danskonst i en digital världs nästintill oändliga kapacitet.

TID & DATUM
ONSDAG 27 OKTOBER
18.30 & 19.30

TORSDAG 28 OKTOBER 
14.00, 15.00, 18.30 & 19.30

Campusbiblioteket

Fri entré, biljett krävs. Rekommenderad från ca 13 år.
Maila till kajza@dansochbalett.se med namn, önskad dag och tid samt antal biljetter. När du får en bekräftelse på ditt mail är biljetterna dina. I samband med föreställningen bjuds publiken på fika.

Arr: Norrlandsoperan, Campus Skellefteå och Skellefteå Dans & Balettförening
Presenteras genom Dansnät Sverige med stöd av Kulturrådet

Robin Jonsson

Robin Jonsson har skapat och turnerat flera verk efter sin examen vid P.A.R.T.S. i Bryssel 2008. Flera av verken som han skapade under studietiden fick fortsatt liv, däribland ”I Believe I Can see the future” som turnerade med Dansnät Sverige 2010. Verket baserades på virtuella karaktärer och tv-spel vilket varit en återkommande tematik i Jonssons konstnärskap.
En gemensam nämnare för alla Robins verk, äldre som senare, är dekonstruerandet av hur mänskliga kroppar representeras artificiellt. Sedan några år har Robin fokuserat sitt arbete på mänskligt formade robotar och på vad de kan tillföra till scenkonstfältet.


Idè och koreografi: Robin Jonsson
Skapad och framförd av: Robert Malmborg och Anika Edström Kawaji
Musik och ljud: Julia Giertz och William Rickman
Konstnärlig rådgivare: Ebba Petren
Producent: Johnson & Bergsmark
Tekniker: Angela X
VR-utveckling: Samuel Lindgren vid Dyno Robotics.
Ursprungsfoton: Lars Nissen, geralt (pixabay)
Fotomontage: Dansnät Sverige
Samproducerat av Dansnät Sverige och Norrlandsoperan.
Med stöd av Stockholm Stads Kulturförvaltning och Kulturrådet.