FIRA MED OSS !

Föreningen fyller 40 år och det vill vi fira med det vi kan bäst, dans !

Det är naturligt, det ska röra på sig, det är livets gång och att föreningen är vad den är idag har vi en historia bakom som präglat. Grunden till föreningen har sin anor tillbaka längre än 40 år. I Boliden startades Bolidens Barnbalett av dansläraren och pionjären Eva Dahlgren under 60-talet och med den verksamheten breddade Eva dansintresset och skapade förutsättningar för föreningens utformande idag. Det är inte bara balett som togs vid i Dans & Balettföreningens namn och verksamhet, utan föreningen förvaltar fortsatt ambitionen att barn och unga ska få växa i dansen, att människor ska få mötas i den och att dansen behövs i vårt samhälle. Som 40-åring blickar vi framåt mot många spännande möten. För med dansen blir vi liksom aldrig klar, när vi tror vi visste så kommer nya insikter och i stunden med dansen och andra utövare skapas ständigt nya upplevelser. Dansen utmanar oss att vara öppna, se världen med olika glasögon, uttrycka oss fritt och för att inte tala om lyckan i att röra på sin kropp! Så alla med kroppar varmt välkomna att fira dansen med oss och röra oss nedåt, uppåt, bakåt, i sidled och framåt!

JUBILEMSPROGRAM 

Här fyller vi på med arrangemang och happenings eftersom.
Välkommen att botanisera dig och hoppas vi ses i dansminglet !


POP UP WORKSHOPS PÅ SARA KULTURHUS

Droppa in på en Pop Up Workshop, öppna och gratis för alla!
Arrangeras i samarbete med SARA Kulturhus, Skellefteå Konsthall & Bilda.

Hiphop/Social party steps för alla
Söndag 27 Februari, 14.00
Södra Foajén, SARA Kulturhus

Kom och dansa hip hop med grooves, gung och lär dig härliga party steps i en minglig stämning. Inga specifika förkunskaper krävs, utan här är fokus på en nice dansupplevelse tillsammans.


Dansresa i Wirséns bilderbokskonst
Måndag 14 Mars kl.13.00
Södra Foajén, SARA Kulturhus

Vi undersöker färg och form i bild och kropp. Letar efter linjer och figurer, krokiga, raka och allt däremellan. Figurer som känns sura, upprymda och livliga. Följ med på en dansresa som tar plats i Stina Wirséns utställning och finurliga konstvärld. För de yngsta dansutforskarna och deras vuxna.
Arrangeras i samarbete med Skellefteå Konsthall.


Familjestreet
Torsdag 17 Mars, 18.00
Södra Foajén, SARA Kulturhus

För stora och små, ta med hela familjen eller kom själv. En del av danstorsdagen på SARA Kulturhus. För er som vill göra en helafton följs workshopen av en familjeföreställning koreograferad av den världsberömde Akram Khan, en berörande föreställning som utspelar sig mitt i 1:a världskriget. Biljetter och mer info om Akram Khan Company - Chotto Xenos föreställning finner ni här och som medlemmar i föreningen innehar ni rabatterat pris.


Musikal för alla
Lördag 2 April, 14.00
Södra Foajén, SARA Kulturhus

Kombinera dans, musik och sång i en härlig och fartfylld session. Inga förkunskaper krävs på något av elementen. Ta med familjen eller bara dyk upp. 


Sittdans - inställd !
Tisdag 5 April, 14.00
Södra Foajén, SARA Kulturhus

Sittdansen sker, som namnet antyder sittande på en stol. Du rör dig i följsamma rörelsemönster till musik och leker med rytmik i musik och kropp. Kom precis som du är!


Flamenco för hela familjen
Lördag 30 April, 14.00
Södra Foajén, SARA Kulturhus

Känn på den spanska uttrycksfulla dansen. För alla åldrar och inga förkunskaper krävs!